

Oferowana pasta daktylowa to produkt w 100% uzyskiwany z daktyli (bez żadnych dodatków).
Pasta lub też przecier z daktyli to sprasowane i odsączone z wody daktyle bez pestek, poddane następnie procesowi pasteryzacji i hermetycznie zamknięte.
Pasta daktylowa nadaje się idealnie do deserów, ciast lub batonów. Możesz zrobić z niej również popularne "kulki mocy" obtaczając uformowaną pastę z dodatkiem oleju kokosowego we wiórkach kokosowych. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do lodów i różnych słodyczy.
Najlepiej spożyć przed: 06.2023r.
Składniki: daktyle
Waga netto: 900g
1
3
Średnia wartość energetyczna w 100g:
Wartość energetyczna: 277 Kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 0,0g (0,0g)
Węglowodany/w tym cukry: 75g/66g
Białko: 2,0g
Zobacz także