

(syrop w 100% z daktyli z ekologicznych upraw)
Syrop daktylowy to produkt w 100% uzyskiwany z daktyli. Jest bardzo dobrą alternatywą dla cukru.
Stanowi źródło wapnia i magnezu, które wpływają na prawidłową masę mięśni. W syropie daktylowym znajdują się również witaminy o charakterze antyutleniającym A, C oraz E które obniżają stres oksydacyjny będący przyczyną chorób metabolicznych takich jak cukrzyca czy otyłość.
Dodatkowo zawarte są w nim witamy z grupy B, które wspierają układ nerwowy.
W porównaniu do cukru syrop daktylowy jest mniej kaloryczny, nadaje wypiekom wilgotności oraz jest zasobniejszy w witaminy i składniki mineralne. Można dodawać go do domowych wypieków, naleśników, placków, owsianki lub jako dodatek słodzący i nadający wyjątkowego aromatu deserom.
Najlepiej spożyć przed: 09.2023r.
Składniki: 100% naturalny syrop daktylowy.
Waga netto: 250g
Średnia wartość energetyczna w 100g:
Wartość energetyczna: 271 Kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1g (0,0g)
Węglowodany/w tym cukry: 66g/63-66g
Białko: 1,4g
Sól: 0,2g
Zobacz także